All Alone & Pierrot Lunaire

Dubbelconcert

Amber Docters van Leeuwen – cello, zang, elektronica
en
Ekaterina Levental – performance, zang
Chris Koolmees – regie, vormgeving en interaction design

All Alone & Pierrot Lunaire

Over het concert

All Alone
De Nederlandse celliste Amber Docters van Leeuwen is altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie en werkt daarbij samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Amber is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en woonde vervolgens van 2007 tot 2014 in New York. Ze studeerde aan de Manhattan School of Music. In 2008 was zij 1eprijswinnaar van het Nationaal Celloconcours. Amber heeft wereldwijd recitals gegeven in onder andere het Concertgebouw, de Carnegie Hall, het Muziekgebouw aan het IJ en filmmuseum Eye.

Sinds kort treedt Amber op met haar eerste soloprogramma: SOLO#1, waaruit zij tijdens dit (dubbel-)concert delen zal uitvoeren.

Zij roept in SOLO#1 het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul.

Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze het publiek mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

Ze werkt samen met cross genre musici zoals Sony artiest Gabriel Rios, BMG artiest Jonathan Jeremiah, de pianist Jef Neve en de componist/musicus Eef van Breen en is sinds 2018 verbonden aan het Helix Trio.

Amber speelt  muziek van Bach en enkele door haarzelf gecomponeerde werken.

 

Pierrot Lunaire 2.01
Na de pauze wordt het programma vervolgd met Ekaterina Levental, een veelzijdige performer met de specialisaties klassieke zang en harp. Sinds 2012 maakt zij samen met regisseur Chris Koolmees compacte muziektheatervoorstellingen.

Ekaterinaheeft bij eerdere optredens tijdens ons festival een verpletterende indruk achtergelaten. Dit jaar komt zij naar Hoorn met de solo-performance Pierrot Lunaire 2.01, waarin romantische 19e-eeuwse poëzie, 20e-eeuwse muziek en hedendaagse technieken op prachtige wijze worden gecombineerd.

Pierrot Lunaire is van oorsprong een compositie uit 1912 van de Oostenrijkse componist Arnold Schönberg. Chris Koolmees en Ekaterina Levental “vertaalden” dit werk naar de 21eeeuw onder de titel Pierrot Lunaire 2.01. De maanzieke Pierrot, met zijn steeds wisselende stemmingen, krijgt zo een eigentijds gezicht. Het geheel is vervat in een toegankelijke en actuele voorstelling, gericht op een breed publiek.

Een interactieve installatie projecteert beelden die reageren op het spel van de performer, waardoor een unieke ervaring wordt gecreëerd. Het publiek krijgt na afloop de gelegenheid zelf de installatie te bespelen.

Met muziek van Ravel, Zemlinski, Prokofjev, Satie, Schönberg en Weill,

Kaarten

Volwassenen €25,- jongeren t/m 14 jaar €10,-
Passe-partout I: 5 avondconcerten* €105,- jongeren €40,-
Passe-partout II: 4 avondconcerten* naar keuze €85,- jongeren €30,-
* exclusief het dinerconcert
Alle prijzen zijn inclusief consumpties

Toegankelijkheid

Het Foreestenhuis
Grote Oost 43, Hoorn

is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.

Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.