All Alone & Pierrot Lunaire

Dubbelconcert

Amber Docters van Leeuwen – cello, zang, elektronica
en
Ekaterina Levental – performance, zang
Chris Koolmees – regie, vormgeving en interaction design

All Alone & Pierrot Lunaire

Over het concert

All Alone
De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater. Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt zij samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.
In 2020 heeft zij haar eigen docu-muziektheater voorstelling , SOLO#1 gemaakt, waaruit zij tijdens dit (dubbel-)concert enkele delen zal uitvoeren. In SOLO#1 roept Amber het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze het publiek mee op haar reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

Amber is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en woonde van 2007 tot 2014 in New York. Ze studeerde vervolgens aan de Manhattan School of Music in New York. Tijdens en na haar studie daar heeft ze voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue muziek geschreven en uitgevoerd.
Amber is 1steprijswinnaar van het Nationaal Cello concours 2008. Ze geeft uitvoeringen op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, filmmuseum Eye en Museum M.
Als klassiek musicus is ze verbonden aan het Hermitage strijkkwartet en het Helix strijktrio.

 

Pierrot Lunaire 2.01
Na de pauze wordt het programma vervolgd met Ekaterina Levental, een veelzijdige performer met de specialisaties klassieke zang en harp. Sinds 2012 maakt zij samen met regisseur Chris Koolmees compacte muziektheatervoorstellingen.

Ekaterinaheeft bij eerdere optredens tijdens ons festival een verpletterende indruk achtergelaten. Dit jaar komt zij naar Hoorn met de solo-performance Pierrot Lunaire 2.01, waarin romantische 19e-eeuwse poëzie, 20e-eeuwse muziek en hedendaagse technieken op prachtige wijze worden gecombineerd.

Pierrot Lunaire is van oorsprong een compositie uit 1912 van de Oostenrijkse componist Arnold Schönberg. Chris Koolmees en Ekaterina Levental “vertaalden” dit werk naar de 21eeeuw onder de titel Pierrot Lunaire 2.01. De maanzieke Pierrot, met zijn steeds wisselende stemmingen, krijgt zo een eigentijds gezicht. Het geheel is vervat in een toegankelijke en actuele voorstelling, gericht op een breed publiek.

Een interactieve installatie projecteert beelden die reageren op het spel van de performer, waardoor een unieke ervaring wordt gecreëerd. Het publiek krijgt na afloop de gelegenheid zelf de installatie te bespelen.

Kaarten

Volwassenen €25,- jongeren t/m 14 jaar €10,-
Passe-partout I: 5 avondconcerten* €105,- jongeren €40,-
Passe-partout II: 4 avondconcerten* naar keuze €85,- jongeren €30,-
* exclusief het dinerconcert
Alle prijzen zijn inclusief consumpties

Dit jaar is er geen festivalbureau. Reserveren van kaarten kan vanaf 15 september via de voicemail (06 231 488 55) of via het e-mailadres 
Vanaf 1 oktober wordt u tussen 16.00 en 18.00 uur via het genoemde telefoonnummer te woord gestaan.
U wordt verzocht gereserveerde kaarten vooraf te betalen op rekeningnummer NL98 RABO 0138 3681 12 t.n.v. Stichting Kamermuziekfestival Hoorn onder vermelding van het concert waar u kaarten voor gereserveerd heeft.
Kaartverkoop aan de zaal is mogelijk vanaf een half uur voor aanvang, zolang er kaarten beschikbaar zijn. Helaas kunt u aan de kassa niet pinnen.

Toegankelijkheid

Het Foreestenhuis
Grote Oost 43, Hoorn

is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.

Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.