Combiconcert 4

Zaterdag 13-11-2021

De musici in beeld

Arjan Jongsma - marimba

Combiconcert 4


Salomé Bonnema – viool
Iris Kengen – viool
Sedna Heitzman – atviool
Jurre Koopmans - cello

Combiconcert 4

Over de concerten in combiconcert 4

Een combiconcert bestaat uit twee concerten van ongeveer 50 minuten op verschillende locaties. Het publiek wisselt tussen de concerten van locatie.
Na afloop van het eerste concert wandelt u rustig naar de tweede locatie. Daar wordt voor aanvang van het tweede concert thee of koffie met een consumptie geserveerd.
Het tweede concert wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Kortom, een feestelijke middag met twee mooie concerten.

Arjan Jongsma is te beluisteren bij Chez Dick, Ramen 10, aanvang 13.30 u.
Het Viride Strijkkwartet speelt in de bibliotheek, Wisselstraat 8, aanvang 15.00 u.

Arjan Jongsma

(Concert 1 van 2)

Slagwerker Arjan Jongsma is een Young Professional die zich gespecialiseerd heeft op de marimba en pauken.
Zijn muzikaliteit is opvallend. Bach, gespeeld op de marimba,, doet je rechtop zitten. Zijn rubato is prachtig en zijn interpretatie ontroerend door de fluweelzachte tonen van de marimba.
Zijn repertoire beperkt zich niet tot oude muziek. Zo wordt op zijn eerste, onlangs uitgegeven cd wel duidelijk, dat hij eveneens raad weet met bijvoorbeeld Ravel. Ook hedendaagse muziek heeft zijn belangstelling.
In onvervalst Fries zegt Arjan: ‘Ik wol dat minsken tinke: ferhip, kin dat ek op dat instrumint?’

Vanaf zijn 12e jaar was Arjan (1995) regelmatig te zien en te horen op de landelijke podia, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf marimba-recitals op gerenommeerde festivals, zoals het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Bach Festival Dordrecht en het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Hij trad op als solist bij o.a. het Residentie Orkest en het Philips Symfonie Orkest.

Arjan is docent aan de Sweelinck Jong Talent Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Viride Strijkkwartet

(Concert 2 van 2)

Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd. Jong en vol enthousiasme om samen muziek te maken, kozen ze ervoor om een strijkkwartet te vormen. En met succes: het kwartet heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Nog niet afgestudeerd aan de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (en met een gemiddelde leeftijd van pas 17 jaar) ontvingen zij in 2018 van het Kersjesfonds het extra strijkkwartetstipendium van 15.000 euro. Deze beurs wordt uitgereikt aan uitzonderlijk getalenteerde musici die zich verder willen ontwikkelen als strijkkwartet.

Door hun sterke samenspel en jeugdig elan viel hen al snel aandacht ten deel bij concertorganisaties en in de media. Zo traden zij zelfs al op in het Concertgebouw Amsterdam en het Muziekgebouw Eindhoven en waren ze diverse keren te gast bij het tv-programma Podium Witteman.

In hun samenklank hebben ze zich ontwikkeld dankzij lessen van leden van o.a. het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet en door deelname aan o.a. het Orlando Festival.

Kaarten

volwassenen €28,50 / jongeren t/m 14 jr €10,-
passe-partout 2: 4 concerten naar keuze* €95,- / €30,-
* exclusief het Dinerconcert

Corona-toegangsbewijs
Bij de ingang van iedere locatie wordt gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs (òf een vaccinatiebewijs, òf een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona, òf een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Daarom is het noodzakelijk dat u behalve een corona-toegangsbewijs
- ook een legitimatiebewijs bij zich heeft en
- ruim op tijd komt.

Toegankelijkheid

Bibliotheek
Wisselstraat 8, Hoorn

Voor rolstoeltoegankelijkheid en overige vragen graag contact opnemen via 06 138 882 37 of via


Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.
Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.