Combiconcert 4

Zaterdag 12-11-2022

De musici in beeld

Arjan Jongsma – marimba

Combiconcert 4


Mikhail Zemtsov – altviool
Enno Voorhorst – gitaar

Combiconcert 4

Over de concerten in combiconcert 4

Een combiconcert bestaat uit twee concerten van ongeveer 50 minuten op verschillende locaties. Het publiek wisselt tussen de concerten van locatie. Bij het eerste concert wordt vooraf thee of koffie met een consumptie geserveerd, het tweede concert wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Kortom, een feestelijke middag met twee mooie concerten.

Arjan Jongsma speelt in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, aanvang 13.30 uur
het Duo Macondo is te beluisteren in Villa Alewijn, Grote Oost 26, aanvang 15.00 uur

Arjan Jongsma

(Concert 1 van 2)

Arjan Jongsma (1995) won tijdens zijn studie vele prijzen, waaronder de 1steprijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

Hij speelde solo bij diverse orkesten, waaronder het Residentie Orkest en gaf marimba-recitals op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Wonderfeel, het Bachfestival Dordrecht en het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Arjan remplaceerde in het Koninklijk Concertgebouw Orkest (pauken), RCO Brass (pauken) en het Balletorkest (slagwerk). Hij is als paukenist verbonden aan de Nieuwe Philharmonie Utrecht en doceert aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Arjan speelt op een Yamaha YM-5100A marimba, waarvan de aanschaf mede mogelijk is gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

Arjan speelt werken van Bach, Abe, Woud, Ravel en Piazzolla.

Duo Macondo

(Concert 2 van 2)

Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past namelijk precies in het klankgebied van de gitaar, waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht kunnen komen.

Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, maar bevat ook hedendaags werk. Opvallend is de voorliefde voor Latijns-Amerikaanse muziek. Dat is niet verwonderlijk, omdat Mikhail Zemtsov lange tijd in Mexico werkte en zelfs het Mexicaans staatsburgerschap heeft ontvangen. Enno op zijn beurt wordt gezien als één van de beste Barrios-interpreten (Paraquyaanse componist en gitarist). Hij nam twee complete CD’s op met werk van deze componist.

 

Kaarten

Volwassenen €25,- jongeren t/m 14 jaar €10,- (inclusief consumpties)

Dit jaar is er geen festivalbureau. Reserveren van kaarten kan vanaf 15 september via de voicemail (06 231 488 55) of via het e-mailadres 
Vanaf 1 oktober wordt u tussen 16.00 en 18.00 uur via het genoemde telefoonnummer te woord gestaan.
U wordt verzocht gereserveerde kaarten vooraf te betalen op rekeningnummer NL98 RABO 0138 3681 12 t.n.v. Stichting Kamermuziekfestival Hoorn onder vermelding van het concert waar u kaarten voor gereserveerd heeft.
Kaartverkoop aan de zaal is mogelijk vanaf een half uur voor aanvang, zolang er kaarten beschikbaar zijn. Helaas kunt u aan de kassa niet pinnen.

Toegankelijkheid

Villa Alewijn
Grote Oost 26, Hoorn

is met een rolstoel moeilijk toegankelijk,
het Foreestenhuis is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.
Voor vragen graag contact opnemen via 06 138 882 37 of via


Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.

Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.