Openingsconcert

Avondconcert

het Busch Trio met Birthe Blom en Joël Waterman

Mathieu van Bellen - viool
Ori Epstein - cello
Omri Epstein - piano
Birthe Blom - viool
Joël Waterman - altviool

het Busch Trio met Birthe Blom en Joël WatermanOpeningsconcert het Busch Trio met Birthe Blom en Joël Waterman

Over het concert

Het openingsconcert van een Kamermuziek Festival moet natuurlijk een concert zijn met pure kamermuziek. Dat krijgt u dan ook te horen: het Busch trio, een van de meest vooraanstaande pianotrio’s van dit moment, neemt u mee in de wereld van de kamermuziek met werken uit de periode van de Romantiek, zoals Brahms of Schumann.

De pers en het trouwe publiek schrijven het Busch Trio ‘moeiteloze muzikaliteit’ (The Times) en grote emotionaliteit toe. Toch zijn de drie musici absoluut geen ‘musici die vanuit de buik’ musiceren; ze zijn zich zeer bewust van wat ze doen. ‘Hoe meer je weet, des te vrijer ben je’ is één van de basisprincipes van het ensemble.
Dit is verschrikkelijk goed’, schrijft de Volkskrant over het Busch Trio. Het Brits/Nederlandse ensemble heeft een diepe passie voor kamermuziek. Ze worden geprezen om hun ‘ongelooflijk moedige spel’.

Aangevuld met violiste Birthe Blom en altviolist Joël Waterman laten zij naast werk voor pianotrio ook composities horen voor strijkkwartet en/of pianokwintet. De uiteindelijk beslissing over de keuze daartussen is nog niet gevallen. Wij informeren u daar later over.

Het Busch trio is vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch (1891-1952), op wiens voormalige viool, een Guadagnini uit 1783, Mathieu van Bellen speelt.

Kaarten

volwassenen €28,50 / jongeren t/m 14 jr €10,-
passe-partout 1: 5 avondconcerten* €115,- / €40,-
passe-partout 2: 4 concerten naar keuze* €95,- / €30,-
* exclusief het Dinerconcert

Corona-toegangsbewijs
Bij de ingang van iedere locatie wordt gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs (òf een vaccinatiebewijs, òf een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona, òf een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Daarom is het noodzakelijk dat u behalve een corona-teogangsbewijs
- ook een legitimatiebewijs bij zich heeft en
- ruim op tijd komt.

Toegankelijkheid

de Oosterkerk
Grote Oost 58-60, Hoorn

Het Oosterkerk is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.
Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.