Sehnsucht

Middagconcert

Katharina Gross - cello, stem, compositie, tekst en performance
Ria Marks - regie
Wouter Snoei - klankregie

Sehnsucht

Over het concert

De Oostenrijkse celliste en performer Katharina Gross is voor veel componisten de muze voor het schrijven van nieuw werk. Voor de voorstelling Sehnsucht maakte zij echter haar eigen muziek. De première vond plaats op 26 oktober 2020 in Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de Cello Biënnale, het grootste internationale cellofestival ter wereld.

Sehnsucht, een gevoel dat tot depressie kan leiden, maar dat ook kan werken als motor voor creativiteit. Een performance in vijf scènes die vrouwen, wezens en gevoelstoestanden tonen, belichaamd door Katharina Gross en haar cello en geïnspireerd op mythologische verhalen, de dieptepsychologie en literaire werken van Plato, Ovidius, Ingeborg Bachmann en Terézia Mora.

Ik word heen en weer geslingerd tussen mijn gevoel, mijn verstand en de immer aanwezige geaccepteerde waanzin. Tussen het lokkende licht en het zwarte gat, waar de afgrond magnetisch lokt. Al deze sensaties maakt Katharina Gross bij mij los……….‘ (Cees Franke)

Kaarten

volwassenen €23,50 / jongeren t/m 14 jr €10,-
passe-partout 2: 4 concerten naar keuze* €95,- / €30,-
* exclusief het Dinerconcert

Corona-toegangsbewijs
Bij de ingang van iedere locatie wordt gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs (òf een vaccinatiebewijs, òf een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona, òf een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Daarom is het noodzakelijk dat u behalve een corona-toegangsbewijs
- ook een legitimatiebewijs bij zich heeft en
- ruim op tijd komt.

Toegankelijkheid

het Foreestenhuis
Grote Oost 43, Hoorn

Het Foreestenhuis is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

Parkeren

Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje, Vollerswaal 61A, 1621 GX

Beeld- en geluidsopnamen

In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Hoe wij met dit materiaal omgaan, kunt u lezen in ons privacyreglement, te vinden op de pagina ‘over ons’.
Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.